Kitesurfen in Utrecht

Kitesurfen utrecht

Ervaar de ultieme vrijheid die het kitesurfen in Utrecht met Type One Kiting kan bieden! Wij zijn meer dan een lokale kitesurfschool; wij zijn een school op wielen. Jouw locatie is eigenlijk gewoon onze bestemming, wat betekent dat we overal kunnen lesgeven, afhankelijk van waar de wind goed en het meest ideaal is voor jouw ervaring.

Ontdek de mobiele kitesurfschool in Utrecht

Wij zijn gevestigd in Utrecht, maar we geven kitesurflessen op meerdere plekken in Nederland. Als mobiele school houden we rekening met de windrichting en -kracht en kiezen we de ideale locatie voor je les. Hieronder een aantal spots waar we vanuit Utrecht vaker naartoe rijden.

Eén van de locaties waar we het meest lesgeven is Kijkduin. Het strand daar is breed, je hebt geen last van mensen en objecten, en er is zowel vlak water als de zee. Dit maakt Kijkduin de perfecte plek, zowel voor beginners die beginnen met kitesurfen als voor ervaren surfers die hun kitesurf-technieken willen verbeteren.

We zorgen ervoor dat je voorzien bent van de beste uitrusting en een veilige locatie of spot om op jouw tempo te leren kitesurfen.

De Zandmotor – een wonder van natuurlijke engineering

Vlakbij Kijkduin ligt de Zandmotor, een door mensen gemaakt schiereiland bedoeld om het kustproces op een natuurlijke wijze te versterken. Maar voor ons kitesurfers is het een perfecte plek om te gaan surfen. Deze spot biedt vlak water, wat ideaal is voor freestyle, en golven aan de zeezijde, wat geweldig is voor wave riders. Het is ook een veilige plek om te surfen omdat er geen obstakels zijn, waardoor onze kitesurflessen op de Zandmotor erg populair zijn.

Als je je afvraagt hoe veilig kitesurfen is, kan je erop vertrouwen dat wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je veilig bent tijdens onze lessen. Van het uitrusten met de juiste gear, tot het onderwijzen van self-rescue technieken, we hebben alles gedekt.

Ben je er klaar voor om je kitesurfavontuur te starten of wil je gewoon even kennismaken? App mij via het whatsapp nummer.

Veelgestelde vragen

  1. Kan ik kitesurflessen volgen als ik niet in Utrecht woon?

Ja, Type One Kiting is een mobiele school en we kunnen overal lesgeven waar de wind goed is.

  1. Hoe kies ik de juiste kitesurflessen?

We hebben een blogpost geschreven met 5 tips voor het kiezen van goede kitesurflessen om je te helpen bij het maken van je keuze.

  1. Hoeveel kost kitesurfen?

De kosten kunnen variëren afhankelijk van het pakket dat je kiest. Bekijk onze pagina wat kost kitesurfen voor meer informatie.

  1. Hebben jullie beginnerslessen?

Ja, we hebben speciale lessen voor mensen die beginnen met kitesurfen. Bezoek onze pagina beginnen met kitesurfen voor meer informatie.

  1. Wat zijn waterstart tips?

We hebben enkele waardevolle waterstart tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je kitesurfavontuur.