Introductie / losse les

Privé of duo les – kennismaken met kitesurfen of snel meters maken

Wat ga je doen tijdens de introductie / losse les?

Wil je ook graag kitesurfen, maar twijfel je nog een beetje of het wat voor je is? Of heb je al ervaring en wil je specifieke skill verbeteren? Dan is een introductie / losse les zeker iets voor jou. In deze les gaan we direct over op de praktijk. Afhankelijk van je ervaring krijg je ook wat theorie, maar uiteraard leer je het snelst door maar meteen te gaan oefenen.

Type One Kiting

Introductie tot kitesurfen

In de introductieles gaan we in tegenstelling tot andere scholen direct over op de praktijk. Je leert hoe de kite beweegt in het windvenster en op welk moment je met de kite de meeste kracht kunt creëren. Je bestuurt de kite in de lucht en al snel ga je jouw eerste bodydrag avontuur in het water ervaren. Veiligheid staat voorop, dus in de meeste gevallen houd de instructeur je goed vast.

Wat leer je in deze introductieles?

  1. Hoe je veilig de kite kunt besturen in de lucht
  2. Hoe je kunt bodydraggen
  3. Self-rescue
  4. En wellicht al je eerste waterstart
Type One Kiting
Down wind kitesurfen
Down wind kitesurfen

Losse les

Je wilt snel stappen maken. Een losse les helpt je bijvoorbeeld als je wilt leren springen, beter (upwind) wilt varen of bijvoorbeeld een nieuwe trick wilt leren. We pakken het op waar jij voor het laatste gebleven bent.

Liever gelijk doorpakken?

Kitesurfen is een kwestie van proberen en doen. Dit kan alleen of gezellig samen, bijvoorbeeld met een vriend of vriendin. Een overzicht van onze cursussen vind je hieronder. Niet helemaal zeker welke cursus je moet kiezen? Laat dan een berichtje achter in de chat. We reageren snel.

Ontmoet de instructeur

Geen enkele kantoorbaan weegt op tegen de sfeer op het strand. Beachvibes zijn voor Jeroen (32) niet de enige reden om kiteles te geven. Tijdens zijn reis door Colombia kwam hij in contact met kitesurfen. Na terugkomst in Nederland duurde het niet lang voordat hij elke week op het water stond. Eigenlijk wel het hele jaar door. Kortom, het was tijd voor een logische stap. De oprichting van Type One Kiting Kitesurfschool was de volgende stap vooruit.

Jeroen Elout

Beloftes die ik je doe

Ervaar de ultieme vrijheid van kitesurfen

Voel de wind door je haren, het water onder je voeten en de ultieme kick van het surfen.